NLjaagt

NLjaagt 20-10-2016: NL Jaagt – Aflevering 3



Bron: NL Jaagt

22-09-2016: NL Jaagt – Aflevering 2



Bron: NL Jaagt

26-08-2016: NL Jaagt – Aflevering 1



Bron: NL Jaagt

18-12-2015: Damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen – Koken met Van Boven
Wat ooit begon als onschuldige bezienswaardigheid is uitgegroeid tot een ware plaag; damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Er zijn dit jaar 3800 damherten geteld, en de populatie groeit gestaag. De toename zorgt voor voedseltekorten, verdwijnen van andere dieren en overlast in de omgeving. Op sommige plekken in Nederland mogen jagers de herten op verantwoorde wijze schieten om het beheer van de natuur en groei van de populatie in toom te houden. Yvette krijg van jager Sjoerd vlees van een zelf geschoten damhert waar ze heerlijke stoof van gaat maken voor een pastei. Bij de stoof komt zelfgemaakte chutney en homemade appelstroop van goudrenetten. Een waar feestmaal.



Bron: VPRO

11-11-2015: Kun je het al zien?
Presentator Ajouad el Miloudi gaat op pad met wildplukster Ellen Mookhoek om voedsel te zoeken in het bos. Naar aanleiding van vleesschandalen, berichten over te weinig vitamines in ons eten en de ontwikkeling van een nieuwe ‘schijf van vijf’. Ajouad plukt met Ellen de inhoud van een salade bij elkaar en ze plukken samen een eend, die vervolgens lekker wordt gebakken. ‘Is het dan niet gek, om een eend op te eten die ook in de gracht ronddobbert? Waarom ga je niet gewoon naar de supermarkt voor een vacuümverpakt stukje vlees?’
Starttijd fragment: 20:21



Bron: NPO

« »


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.